Wij zijn voor het Zeekadetkorps Lelystad op zoek naar een Vertrouwenspersoon Ongewenst Gedrag en Integriteit. Deze functie is net als alle functies gebaseerd op vrijwillige inzet.

Wat ga je doen?

Zeekadetkorps Lelystad telt circa 24 leden, variërend in de leeftijd van 10 tot 70 jaar. Naast veiligheid aan boord hechten wij ook zeer aan sociale veiligheid.

Als vertrouwenspersoon Ongewenst gedrag (VPO) ben je goed bereikbaar en toegankelijk voor vrijwilligers en jongeren die zijn geconfronteerd met ongewenst gedrag. Denk hierbij aan seksuele intimidatie, agressie, geweld, discriminatie, pesten en ander onwenselijk gedrag. Je vangt deze medewerkers op, begeleidt, ondersteunt hen en verwijst ze eventueel naar professionele hulpverleners.

Als vertrouwenspersoon Integriteit (VPI) ben je goed bereikbaar en toegankelijk voor leden van het Zeekadetkorps Lelystad die een (vermeende) misstand willen melden. Zo kan de melding in vertrouwen aan jou worden doorgegeven. Je dient ervoor te zorgen dat het bestuur van de Stichting Zeekadetkorps Lelystad de benodigde informatie krijgt om passende maatregelen te treffen om een einde te maken aan de misstand/integriteit of inbreuk.

Als vertrouwenspersoon kun je ook dienen als klankbord in situaties waarin vrijwilligers of Zeekadetten alleen hun verhaal kwijt willen en verder niet willen dat er stappen worden ondernomen. Daarnaast geef je indien mogelijk voorlichting aan zowel vrijwilligers als aan de jonge Zeekadetten. Bewustwording is daarbij een belangrijk doel. Gelet op de samenstelling van het korps is het van belang dat je ook goed kunt omgaan met jonge kinderen. Het spreekt vanzelf dat in sommige situaties ook de ouders en/of verzorgers van de jongens en meisjes een belangrijke rol spelen.

Je adviseeert periodiek of in specifieke situaties aan het bestuur over jouw bevindingen, het aantal gevoerde gesprekken en je adviseert zowel het bestuur als de kaderleden over het voorkomen van ongewenst gedrag, waarbij jouw omgevingsbewustzijn en organisatiesensitiviteit van toegevoegde waarde zijn.

Wie zoeken wij?

– Je bent op geen enkele wijze verbonden aan het Zeekadetkorps Lelystad, vrijwilligers en/of leden daar van
– Je hebt ervaring als vertrouwenspersoon, zowel op het gebied van ongewenst gedrag als vermeende integriteitsschendingen.
– Je hebt kennis van relevante sociale wetgeving.
– Je bent integer, oprecht, empathisch, toegankelijk en beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden.

Ben je bereid een eerste gesprek met ons aan te gaan voor deze belangrijke inbreng in ons Zeekadetkorps, vul dan hieronder je contactgegevens in. Wij nemen dan graag contact met je op. Ben je zelf niet beschikbaar maar ken je iemand voor wie dit een interessante taak is, stuur dan dit bericht aan hem of haar door.

Vraag om meer informatie
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Naam
E-mail
Het beste ben ik telefonisch bereikbaar:
Geef hier aan over welk onderwerp u meer informatie wilt. Wij nemen dan contact met u op.

 

Share This